08
Aug

Saçımı Daha Hızlı Nasıl Uzatabilirim ?

Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız sabırlı olmanız, düzenli ve özenli bir şekilde saçlarınıza bakım yapmanız ve doğru yöntemleri uygulamanız gerekir.

Saçlarınızı uzatma süreci, saçlarınızdan daha çok sizin bu süreci nasıl yöneteceğinizle ilişkili. Saçlarınıza düzenli bir şekilde bakmalı ve sabırlı olmayı başarabilmelisiniz. Saçlarınız sizin yardımınız olmadan maalesef istediğiniz hızda uzamaz. Unutmamanız gereken bir diğer önemli nokta ise saçlarınızın uzarken aynı zamanda sağlıklı da olması gerektiğidir. Sağlıklı şekilde uzamayan saçlar daha kolay yıpranır. Saçlarınız ancak daha güçlü olduğunda daha hızlı şekilde uzar.

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Hızlı saç uzatma yöntemlerini iki ana başlığa ayırmak mümkündür. Bunlardan ilki, vücut sağlığınızla da ilgili olan doğal yöntemlerdir. Unutmayın, siz ne kadar sağlıklıysanız saçlarınız da o kadar sağlıklı olur ve hızlı uzar. İkinci yöntem ise basit ancak dikkat etmeniz ve düzenli şekilde yerine getirmeniz gereken uygulamalardır. Bu uygulamalar sayesinde saçlarınıza iyi gelecek yeni ve hızlı saç uzatma yolları keşfedebilirsiniz.

Doğal Yöntemleri Deneyin

Saçlarınız da sağlıklı olmak, sağlıklı şekilde uzamak ister. Saçlarınızı besleyenin yine kendiniz olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle, ilk olarak hızlı saç uzatmak için ne gibi doğal yöntemler deneyebileceğinize değinmek gerek. Ancak unutmayın, doğal yöntemlerle saçlarınıza yaptığınız düzenli bakım sonrasında da saçlarınız kısa süre içinde uzamayacak. Sabırlı olmalı ve 1 haftada saç uzatma yöntemleri gibi gerçek dışı vaatlere kapılmamalısınız. Son bir not: Doğal yöntemlerle saçlarınızı beslemeye saçlarınız uzadıktan sonra da devam etmeniz yerinde olacaktır.

● Dengeli Beslenmeye Dikkat Edin

Saçlarınızı daha sağlıklı kılmak sizin elinizde. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey düzenli ve dengeli beslenmek. Protein bakımından zengin besinleri tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Bunun yanı sıra vücudunuzun su ihtiyacını da es geçmemelisiniz. Bu sayede hücreleriniz harekete geçer ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

● Vitamin Desteği Şart

Saçlarınızın hızlı uzaması demek güçlü uzaması demektir. Beslenmenizde yeteri kadar vitamin almanız saçlarınızı güçlendirmeye destek olur. Saçlarınızı ihtiyaç duyduğu vitaminden yoksun bırakırsanız güçsüzleşir ve kırılır. Uçları kırılan saçlarınız cansız ve zayıf görünür. Bu da saçlarınızı kestirmeniz gerektiği anlamına gelir. Vitamin ihtiyacını, aldığınız besinlerle karşılamak en sağlıklısıdır ancak yine de saç vitamin ürünlerinden faydalanarak da kırıkların oluşmasını engelleyebilir, saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

● Bitkisel Keratinle Saçlarınızı Güçlendirin

Saçlarınızın ham maddesini keratin oluşturur. Saçlarınızın ana besin kaynağı olarak da düşünebileceğiniz keratin saçlarınıza gücünü veren maddedir. Saçlarınızdaki keratin miktarını her zaman belli bir seviyede tutmanız ise sizin elinizdedir. Saç tellerinizdeki keratin miktarını dengelemek için bitkisel keratinlerden faydalanabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız yoksun kaldığı keratini geri alır, daha sağlıklı ve güçlü bir görünüm kazanır.