08
Aug

Yumuşak ve Güçlü Saçlara Nasıl Sahip Olabilirim ?

Bir süredir saçlarınızda hiç yumuşaklık hissetmiyor musunuz?

Saç telleriniz sert, mat ve cansız mı? Dikkatli olun! Bu, saç bakım rutininizdeki bir şeylerin ve hatta sağlığınızın çok da iyi olmadığının göstergesi olabilir.

Sorun olup olmadığından emin olmak için şu testi uygulayın: Bir tutam saçı ayırın ve ellerinizi kullanarak düğüm atın. Ardından düğümü hemen bırakın. Düğüm birden açıldı mı yoksa aynı mı kaldı? Düğüm birden açıldıysa tebrikler: Bu, saçlarınızın düğümü kendisi açacak kadar güçlü olduğunu gösterir. Yapabileceğiniz bir başka test ise bir küvete veya havuza girip saçlarınızı serbest bırakmaktır. Saçlarınız yüzüyor mu yoksa batıyor mu? Yüzüyorsa dikkatli olun: Saç telleriniz düşündüğünüzden daha gözenekli olabilir.

Ama bu durumu kolayca tersine çevirebilirsiniz: Sadece gündelik hayatınızda bazı alışkanlıkları değiştirmeniz yeterli. Yumuşak ve parlak saçlarınızı geri kazanmak için ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

İşe durulamayla başlayın

İyi bir durulama saçlarınızın düğümlenmemesini sağlayacak ve onları kalıntılardan ya da kirli veya ağır bir görünümden kurtaracaktır.

Saçlarınızı çok fazla taramayın

Çok fazla taramak saçlarınızın kırılmasına ve kırık uçların düğümlenmesine neden olabilir. Tarama yönünüz de çok önemlidir: Saçlarınızı uçtan köke doğru tarayın!

Bakım kremi + bone = mükemmel ikili

Anahtar kelime nemlendirmedir! Evde spa deneyiminizi zenginleştirmek için saçlarınıza bakım kremi uyguladıktan sonra plastik bir bone kullanın.

Saç kurutma makinesini kontrollü kullanın

Ve tabii ki düzleştiriciyi de: Aşırı ısı yumuşak saçların en büyük düşmanıdır. Bu aletlerden herhangi birini kullanırken termal koruyucu kullanmayı unutmayın.

Saçlarınızı Her Koşulda Koruyun:

Saçlarınızı hem yumuşak hem güçlü tutabilmek için saç tellerinizi her koşulda korumanız gerekir. Ancak bu işlem, sürekli değişen hava koşullarından yüksek ısılı saç kurutma ve şekillendirme makinelerine kadar onlarca farklı faktörden dolayı pek de kolay sayılmaz. Bu yüzden saç bakım rutininize kapsamlı etkiye sahip bir saç bakım ürününü de dahil edebilirsiniz.

Durulama gerektirmeyen Elidor 7si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem, çok yönlü formülü sayesinde saçlarınızı yumuşatıp güçlendirmekle sınırlı kalmaz, ek olarak saçlarınıza parlaklık, 48 saate kadar kalıcı hoş koku, şekil verme kolaylığı verir ve ısıya karşı dayanıklılık kazandırır. Ayrıca saçlarınızı 72 saate kadar elektriklenmeye karşı koruyarak gün içinde saçlarınızın kabarmasını önler.