08
Aug

Doğal Saçlara Sahip Olmak İçin Doğal Yöntemler ?

Herkes kendinde olmayanı ister, öyle değil mi? Kıvırcık saçlıların her hafta fön çektirmek için kuaförün yolunu tutması, düz saçlıların da saatlerce bigudilerle dolaşması bu yüzden. Peki, düz saçlarınızı dalgalı hale getirmek ya da doğal dalgalarınızı ön plana çıkarmak için hızlıca uygulayabileceğiniz, pratik yöntemler var mı? Cevap, elbette evet! İşte hayal ettiğiniz o etkileyici dalgalı saçlara kavuşmak için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler:

Saçlarınıza şekil vermeden önce onların sağlıklı ve bakımlı olduğundan emin olmalısınız. Yıpranmış, kırıkları olan, solmuş bir saçı dalgalı hale getirmek sandığınızdan çok daha zor olabilir. Bu nedenle öncelikle nemli ya da kuru saça bakım kremi sürerek işe başlıyoruz. Bakım kremini saçınızın her noktasına iyice yedirdikten sonra, ürünün yönlendirdiği süre kadar beklemeniz yeterli olacaktır. Bu aşamadan sonra saçlarınızın istemsiz şekilde elektriklenmediğini, canlı ve parlak bir forma kavuştuğunu gözlemleyeceksiniz. Ayrıca fön makinesi ya da maşa ile temas etmeden önce böyle bir bakım aşamasından geçmesi son derece iyi olacak. Bu işlem için güçlendirici ve onarıcı saç bakım yağlarını da tercih etmeniz mümkün.

Kuaförlük becerilerinize güveniyorsanız, bir profesyonelden yardım almadan evdeki aletlerle saçınızı çok kısa sürede dalgalı ve havalı hale getirebilirsiniz. Saç kurutma makinesi ile çalışmak daha kolay geliyorsa, önce saçınıza bir miktar şekillendirici köpük sürün. Saçınızın doğal hali eğer zaten bir parça dalgalı ise avucunuza aldığınız köpük ile aşağıdan yukarı doğru elinizle yapacağınız sıkıp bırakma hareketi dalgaların vurgulanmasına yardımcı olacaktır. Ardından kurutma makinesinin ucuna monte edeceğiniz difüzör başlığı ile saçınızı kurutursanız, uzun süreli bir doğal dalgalı görünüm elde edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, difüzör başlığını kullanırken, başlığın yukarı bakması gerektiği. Tek bir yeri uzun süre kurutmaktansa, makinenin yerini sık sık değiştirerek sekillendirme işlemine devam ederseniz en doğal sonucu alacağınızdan emin olun. Tercihiniz maşa kullanmaktan yana ise, öncelikle saçınızı kalın bir fırça ile fırçalayarak kurutmalısınız. Saçınızı kuaförden çıkmış kadar düzleştirmeniz gerekmiyor ama maşanın daha iyi sonuç verebilmesi için hafif düzlenmesi iyi olacaktır. Şimdi artık saçlarınızı tutam tutam ayırarak maşaya dolayabilirsiniz. Bu noktada da size şöyle bir tüyo verelim: Eğer saç tutamını maşaya burgu yaparak sararsanız, gündelik kullanım için doğal bir görünüm elde

Diyelim çok az vaktiniz var ve hızlıca hazırlanmak suretiyle bir davete katılmak zorundasınız. Siz makyajınızı yaparken saçlarınızın da dalgalı bir görünüm kazanmasını istemez misiniz? Bunun için kuru olan saçlarınıza, eğer gerekiyorsa fön suyu da denilen saç açıcı spreylerden sıkarak iyice tarayın. Ardından tam ortadan iki tutama ayırın ve burarak sıkıca topuz yapın. İki tarafta yapıp, eşit şekilde tutturduğunuz topuzların üzerine güçlü sabitleyici özelliği bulunan ürünlerden birini sıkın. Şimdi makyaj için ayırdığınız süreyi dileğinizce kullanabilirsiniz. Son rötuşleri yapmak için her iki topuzu da açın ve sadece elinizle düzelterek işlemi bitirin. İşte oldu, siz ve doğal dalgalarınız davet için hazırsınız! Eğer biraz daha fazla zamanınız varsa saçlarınızı bigudi ile sarmayı da düşünebilirsiniz. Eski ve çok iyi sonuç veren bu yöntem son derece risksiz olsa da biraz fazla vakit alıyor. Yine de doğal dalgalar için birebir!